Familie
Clarysse-De Wilde

Van bomen snoeien tot groeiend bosbouwbedrijf

Een diepgewortelde passie voor bomen


Danny Clarysse Bosbeheer Noëlla De Wilde

Bomen snoeien en tuinonderhoud. Daarmee begon het verhaal van Clarysse – De Wilde lang geleden in 1993. Destijds had Danny Clarysse nog een eenmanszaak. In 2006 maakte hij een groeispurt toen hij samen met zijn vrouw Noëlla De Wilde de bvba Clarysse – De Wilde oprichtte. Niet lang daarna stapten ook hun zoons Mathieu en Michiel mee in de zaak. Zij breidden het aanbod verder uit met bosontginning, boomvelling en bosbeheer.

Vandaag werken de 2 generaties nauw samen in het familiebedrijf dat intussen ook een vijftal vaste en verschillende tijdelijke medewerkers tewerk stelt. Vanuit de thuisbasis in Waasmunster voeren we bosbouwopdrachten uit in heel België, Nederland en Noord-Frankrijk. Zowel particulieren, bedrijven als overheden vertrouwen op onze jarenlange ervaring, niche-expertise en flexibele totaaloplossingen.

Betrouwbare én erkende bosbouwaannemers


Permanente bijscholing

We volgen alle verplichte vormingen om onze certificeringen te behouden, maar ook extra bijscholingen uit interesse. Over bomen snoeien, boomsoorten herkennen, bosbeheer en boomverzorging en visuele boomveiligheidscontrole (VTA - Visual Tree Assessment) bijvoorbeeld. Met +30 jaar ervaring en specifieke nichekennis verzekeren we correct en duidelijk boomadvies.

Een sterk uitgerust machinepark

Voor elke opdracht hebben we aangepast bosbouwmateriaal in huis. Van klein bosbouwgereedschap voor vormsnoei tot heavy duty bosbouwmachines. Die bosbouwmachines verhuren we ook met of zonder machinist aan andere professionals.

We hebben bovendien een eigen recyclagepark voor groenafval met weegbrug en talloze machines voor houtverwerking ter beschikking. Als we bomen snoeien of vellen, dan klieven en verhakselen we het hout volledig in eigen beheer.

Flexibele totaalservice

Hoewel we internationaal actief zijn, blijven we een kmo-bedrijf in hart en nieren. Met de typerende flexibele service en klantgerichte mentaliteit die je van een kmo familiebedrijf mag verwachten. Kapvergunningen aanvragen, een bosbeheerplan opstellen, ... Ook bij dergelijke administratieve verplichtingen assisteren we je met de glimlach.

Respect voor het milieu

Beter voorkomen, dan genezen. Dat is hét uitgangspunt bij boomverzorging. Daarom geven onze boomexperten professioneel boomadvies om je tuin of bos in topvorm te houden.

Maximaal
natuurbehoud

Maximaal natuurbehoud: check!

Maximaal natuurbehoud voor toekomstige generaties vinden we erg belangrijk. Daarom doen we aan duurzaam bosbeheer bij elk type bos, ongeacht de functie. Zowel in ecologische, recreatieve als commerciële bossen denken we na over bosverjonging.

Alleen
legale houtkap

Alleen legale houtkap: check!

We kappen enkel bomen die daartoe in aanmerking komen. Bomen die geplant werden voor houtkap, bomen die plaats moeten maken voor andere, zieke bomen of omgewaaide bomen in het kader van stormschadedossiers.

Korte
keten

Korte keten: check!

Geoogst hout verkopen we zo dicht mogelijk bij de bron. Dankzij ons uitgebreid partnernetwerk vinden we snel een geschikte bestemming bij lokale contacten. Zo beperken we onze verplaatsingen én de impact op het milieu.

Geen onnodig
houtverlies

Geen onnodig houtverlies: check!

Als we bomen snoeien of vellen gaat er haast niets verloren. Zowel het stamhout, het kroonhout als de takken geven we een tweede leven. Daarbij kiezen we steeds een bestemming die commercieel interessant én ecologisch verantwoord is.

Altijd welkom!

Eerst persoonlijk kennismaken voor we samenwerken? Graag!

Bosontginning Clarysse - De Wilde BV Waasmunster

Met bosbouwbedrijf Clarysse – De Wilde heb je één aanspreekpunt voor alles wat met boomsnoei, boomvelling, bosbeheer en commerciële bosontginning te maken heeft. We onderhouden, beheren en ontginnen kleine en grote bossen in binnen- en buitenland. Het verworven hout verwerken en verkopen we in eigen beheer.

© Clarysse-De Wilde

Webdesign: Hootkoetuur